Jest to rodzinna firma, która podtrzymuje tradycje rzemiosła piekarskiego. Piekarnia jako jedna z niewielu pozostaje wierna tradycji wypiekania chleba na bazie naturalnego zakwasu w piecu ceramicznym. Klientom oferowany jest chleb żytni charakteryzujący się bogactwem smaku, zapachu,a także wysoka jakością.

Wysoka jakość wypieków została doceniona wielokrotnie, między innymi nagrodami:

  • Chleb żytni z ziarnem zajął pierwsze miejsce w konkursie “Nasze Kulinarne Dziedzictwa -Smaki Regionów” na XVIII Mazowieckich Dniach Rolnictwa w Poświętnem w 2017 roku
  • SMAK ROKU w kategorii “Wyroby Piekarskie” na Festiwalu Smaku w Grucznie
  • W konkursie o Laur Marszałka Województwa Mazowieckiego w 2017 roku dla najlepszego producenta żywności Chleb żytni z ziarnem uznany został za najlepszy produkt roku w kategorii – wyroby piekarnicze.

(Stoisko 8)