Zamiłowanie do wyrabiania wędlin było tu przekazywane z pokolenia na pokolenie. Połączenie pasji, pracowitości oraz umiejętności masarskich wyniesionych z domu pozwoliło braciom Marcinowi i Piotrowi Tieślukom stworzyć w 2009 roku firmę Smak Tradycji. Tak oto na pograniczu trzech pięknych regionów geograficznych: Puszczy Białowieskiej, Doliny Biebrzy oraz Puszczy Knyszyńskiej powstała marka, która coraz prężniej wpisuje się w mapę specjałów Polski północno-wschodniej. Pieczołowicie dopracowane staropolskie receptury dziś zachwycają mieszkańców nie tylko regionu, ale całego kraju.

W ofercie znajdują się wędliny, kiełbasy oraz takie przysmaki jak wiejski salceson, słonina solona czy kaszanka gryczana, a wszystkie wyroby powstają z wysokogatunkowego mięsa przy użyciu wyłącznie naturalnych, odpowiednio dobranych przypraw. Wspaniały zapach wędlin wynika z wędzenia drewnem olchowym, dębowym oraz bukowym. Produkty nie sztucznych konserwantów, wypełniaczy, barwników ani substancji wiążących wodę.

(Stoisko 13)